B&C bygger bostäder i Sturefors

RE Fastigheter satsar på nya bostäder i Norrberga vid Sturefors centrum och B&C har fått förtroendet att utföra denna entreprenad. Projektet innefattar nyproduktion av 40 lägenheter i 4 olika byggnader med en total byggyta på ca 2850 m2. Projektet startar våren 2017 och husen kommer att stå klara sommaren/hösten 2018.

B&C bygger åt Castellum Corallen

På Djurgårdsområdet utvecklar Castellum Corallen en ny handelsplats för de södra delarna av Linköping. En första etapp av projektet stod klar 2015 och innehåller idag City Gross, Apotek och Systembolaget. En lokal har stått tom sedan dess men Corallen anlitar nu B&C för att inreda denna till en restaurang. Arbetet ska vara klart under senhösten/vintern -16.

Bobergsgatan 2-20 totalrenoveras

Stångåstaden har tilldelat projektet Bobergsgatan 2-20 till B&C. Projektet är en totalrenovering av fastigheten som innehåller 80 lägenheter. Samtliga lägenheter får nya badrum och kök. Huset får även nytt tak, nya fönster och ny fasad. På taket kommer solceller installeras. Arbetet startar hösten 2016 och kommer vara klart hösten 2018.

FN Steel ökar produktionen

FN Steel i Hjulsbro ökar produktionen och har valt B&C som samarbetspartner. Inne i befintliga lokaler ska en ny produktionslina monteras. Detta innebär många nya fundament och mycket betongarbeten. Utanför i anslutning till lokalen byggs en transformatorbyggnad. Våra arbeten påbörjades innan semestern och ska vara klar under hösten -16.

B&C fortsätter på G:a Tanneforsvägen

På Gamla Tanneforsvägen utvecklar RE Fastigheter kontor i fastigheten Kv Kapellet 13. Vi på B&C har inrett lokalerna åt Dekra och Rowaco. Nu påbörjar vi nästa lokal på bottenvåningen. det är revisionsbyrån Sanbergs som valt att flytta till RE:s fastighet. Lokalen är på drygt 260 m2 och ska vara klar i september -16. I och med denna etablering är bottenvåningen fullt uthyrd.

RE Fastigheter väljer B&C

På Gamla Tanneforsvägen utvecklar RE Fastigheter kontor för bland annat Dekra och Rowaco i fastigheten Kv Kapellet 13. Vi på B&C har inrett lokalerna åt Dekra som flyttar in nu i april och har precis påbörjat anpassningen av Rowacos lokaler. I anslutning till fastigheten bygger vi även garage åt hyresgästerna.

Nyrekryteringar

Vi är glada över att kunna presentera Magnus Stävsjö som ny platschef hos oss på B&C. Han börjar den 9:e maj och kommer att husera på Berzan etapp 4 tillsammans med Tom. Dessutom har vi under våren anställt yrkesarbetare i olika kategorier och dem vill vi givetvis också hälsa välkomna.

Sista etappen på Berzeliusskolan till B&C

Vi har nu slutit ringen och får förtroendet att göra färdigt Berzeliusskolan åt Lejonfastigheter. Den sista etappen avser ombyggnad av hus D, H och K samt en tillbyggnad kallad Navet. Ombyggnadsytan är ca 5900 m2 och en tillbyggnad på ca 700 m2 i 4 våningar. Entreprenaden kommer starta maj -16 och vara klar sommaren -17.

Akademiska hus lyfter hus D

B&C har vunnit upphandlingen om att på generalentreprenad bygga om hus D etapp 1 med option på att förhandla om etapp 2. Projektet innebär att samtliga ytskikt ersätts med nya och kontorslanskapet öppnas upp. En innergård får ett glastak och bildar gemensamhetsyta med kök och huset får en ny entré mot gång- och cykelstråket Corson. Ytan för ombyggnaden är ca 3500m2 och startar omgående. Projektet pågår till våren 2017.